pondělí 30. června 2014

Taška, kabela, nákupka :o))

Dobrý večer, noc či den. 

Po dlouhé době jsem měla čas, chuť a nutnost si něco spíchnout a
tak jsem sedla ke stroji a ušila si tašku .
Má oblíbená tyrkysová už dosloužila.
Měla úžasnou křiklavou barvu, pevná ucha a hlavně,
se do ní vlezlo hrooozně moc věcí, tak jsem ji tedy rozpárala a
ušila si podle ní novou.
Látky mám z Ikea, uši a vnitřní zip, jsou z té staré.
Ta původní měla patentek vevnitř a nová, má klopu s broučkem :o)
Doufám, že mi bude sloužit tak dlouho jako ta stará.

Pěkné prázdniny přeje všem MArkéta

PS: klidně podobnou ušiji i vám, jen uši budou jiné :o)









sobota 14. června 2014

Tak trochu RAW dort



Dobrý den.

Dneska mám inspiraci pro ty, kteří milují čokoládové či kakaové dortíky a sladkosti, ovšem tuhle dobrotu můžete mlsat bez výčitek.
Mám v práci kolegyni, která je krásná, mladá, chytrá, plná energie, štíhlá a vůbec je to úžasný člověk s trošku jiným pohledem na svět, než má většina dnešní populace a možná proto je i zdravá jako řípa.
Její jídelníček neobsahuje maso, ale zato spousta zeleniny a mnoho jídla v RAW kvalitě. Teda povím vám nic pro mě, u tohohle životního stylu se moc nenajíte a hlavně máte hodně omezené množství potravin a já, která miluje maso, bych asi steskem po něm umřela :o)))) No a taky všechno RAW je i děsně drahé. A co vlastně RAWťáci nejvíce baští? Semínka, ořechy, syrovou zeleninu a ovoce, sušené ovoce, ale to musí být sušeno jen do 42st. a to proto, aby se zachovaly všechny vitamíny a enzymy. Takže v této "dietě" se vlastně nikdy vůbec nevaří, proto je to SYROVÁ- ŽIVÁ strava.
No a z čeho je ten můj dnešní kuchařský počin? Co v něm je RAW - avokádo, banány, jahody, slunečnice, ořechy, kokos. A co né? Kakao je holandské, cukr (v raw variantě by měl být javorový nebo agáve sirup, šel by i med, ale ten já nemám ráda, jen v čaji s citrónem) piškoty a trocha rumu :o)))
Pokud by někoho zajímalo, jak jsem ho dělala, dám zde recept, ale pozor je to vše od oka, nic jsem nevážila, dala jsem, co jsem doma měla :o))

Korpus - rozmixované piškoty, slunečnice a ořechy (můžete použít i jiná semínka, nebo třeba sušené ovoce), pak jsem do sypkého základu přidala kokos a  trochu rumu a krému, aby to dostalo tu správnou konzistenci.
Krém - den předem namočené kakao ve studené vodě, cukr, rozmačkané avokádo a banán + trošku cukru. Vše se vymíchá do hustého krému.

Forma se vyloží fólií a na dno se namačká těsto, na něj pak nakrájíme banány a jahody no a na ně se napatlá krém. Nakonec zdobíme ještě ovocem. A to je vše. Díky rozmixovanému banánu a avokádu, dostane krém chuť trochu máslovou a jemnou.
 Pokud se někdy odhodláte recept vyzkoušet, dejte prosím vědět, jak se vám povedl a jak chutnal.
 

Krásný víkend MArkéta










A ještě jeden dobrý bezmasý oběd :o)) Pohankovo, vločkový cukeťák. Tentokrát se mi povedlo ho tak dobře dochutit, že si drahý myslel, že je i s masem. Chutnal mu a důkazem je to, že si ho dnes bere na svačinu do práce :o) 
Taky máte velkou radost, když se vám něco povede a ostatním táááááák chutná?